„Ar fi culmea să mă plâng de starea gazonului”! VEZI şi celelalte declaraţii ale celor doi antrenori

Imediat după finalul meciului de pe „Municipal”, antrenorii principali ai celor două echipe au venit în faţa ziariştilor pentru a discuta despre partida care tocmai s-a încheiat. Mai jos vă prezentăm cele mai importante declaraţii ale celor doi.

Dan Alexa, antrenor Concordia Chiajna: „Am întâlnit o echipă agresivă. Aici, marele merit îl are Leo Grozavu pentru că a reuşit să facă la Botoşani o echipă agresivă, care încearcă să joace şi să pună probleme. Sunt mulţumit pentru atitudine şi pentru punct. Totuşi, am avut momentele noastre clare, situaţii clare de a marca, chiar de unu la unu, cum s-a întâmplat cu Serediuc. La fel, Munteanu, atunci când Cucu sau Muşat a salvat de pe linia porţii. Sigur, Botoşaniul şi-a impus ritmul, ne-a dominat din punctul de vedere al posesiei. Am aşteptări mult mai mari de la jucătorii mei. Vreau să tratăm toate fazele mult mai responsabil, mai ales că de puţine ori scapi singur cu portarul şi îţi permiţi să ratezi”.

Întrebat de reporterii prezenţi dacă îşi doreşte să revină pe teren, mai ales că în ultimele minute ale partidei s-a agitat foarte tare pe marginea terenului, Dan Alexa a spus: „Vă daţi seama că pentru un antrenor acestea sunt momentele cele mai grele. Când adversarul te domină, când sunt foarte multe faze fixe aproape de careul tău, normal că îţi pierzi controlul”.

În legătură cu condiţiile meteo – vă reamintim că a fost o ceaţă densă pe „Municipal” – şi cu calitatea suprafeţei de joc, antrenorul Concordiei a declarat: „La nivelul solului a fost o vizibilitate foarte bună. Gazonul a arătat foarte bine pentru data din calendar. Gândiţi-vă că suntem totuşi pe 5 februarie. Din păcate astea sunt condiţiile, dar nu mă plâng pentru că am bătut cu FCM Târgu Mureş tot pe FC Botoşani pe un teren îngheţat. Ar fi culmea să mă plâng de starea terenului. Chiar am avut parte de un gazon pe care s-a putut juca fotbal”.


 

Leo Grozavu, antrenor FC Botoşani: „Despre joc, ce pot să spun? Au fost două reprize diferite! O primă repriză în care am intrat foarte greu în ritm, nu am avut agesivitate şi nu am pus presiune pe adversari aşa cum mi-aş fi dorit. Am primit şi acel gol dintr-o intervenţie stupidă a lui Miron şi ne-am îngreunat situaţia. A doau repriză am ieşit mult mai montaţi, am schimbat un pic şi aşezarea şi jucătorii au înţeles că e nevoie de un alt tip de efort, de altă atitudine pe teren. Am avut o a doua repriză bună spre foarte bună, dar ne-a lipsit luciditatea în faţa porţii. Au fost câteva ocazii pe care, dacă aveam mai multă şansă, le puteam transforma în gol. A doua repriză i-am dominat clar pe cei de la Chiajna”.

Referindu-se la sincopele din jocul fotbaliştilor pe care îi antrenează, Leo Grozavu a remarcat: „De când am venit din Turcia nu am putut să facem nici un antrenament pe un teren normal de fotbal şi s-a văzut. În prima repriză am suferit un pic. Nu se pot compara meciurile amicale cu cele oficiale. În Turcia, în ultimele două jocuri echipa a jucat foarte bine, în compania unor adversari puternici. Am jucat cu Miron şi Cucu ca fundaşi centrali şi adversarii nu şi-au creat nici o ocazie de gol”.