Cornel Şfaiţer: „O victorie cu Craiova ne-ar da aripi!”

La finalul partidei de duminică seara cu Concordia Chiajna, Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani, a făcut câteva declaraţii despre meci: „Am aşteptat cu multă nerăbdare acest joc. A fost o perioadă de pregătire, de jocuri amicale şi a existat multă dorinţă la ambele echipe să obţină cele trei puncte. Au fost momente bune ale jocului, dar din păcate nu am reuşit să ne impunem. Dacă marcam la 0 – 0, ar fi fost altceva, dar a venit acel penalty şi ne-am tăiat. Am întânit o echipă incomodă şi ne-a fost greu să îi desfacem, pe un teren destul de greu, dar practicabil. La final, a trebuit să ne mulţumim doar cu un punct. Cu trei puncte astăzi, era clar! Ne consolidam poziţia în clasament. Să nu uităm că în faţa noastră sunt două echipe puternice, fosta campioană Astra Giurgiu şi CFR Cluj, o echipă cu un lot destul de experimentat. Ambele echipe doresc să prindă play-off-ul!”.

Referitor la noile achiziţii şi, în special, la Laurenţiu Buş, marcatorul golului egalizator, Cornel Şfaiţer a spus: „Mă bucur pentru Laurenţiu, mai ales că a înscris un gol frumos. S-a văzut un joc determinat la el, cu multă dorinţă. E clar, la noii veniţi e primul joc şi am încredere că vor avea evoluţii mult mai bune. De aia au rămas aici, pentru că au arătat ceva în meciurile de pregătire. Suntem echilibraţi în toate compartimentele. În scurt timp îl vom avea la dispoziţie şi pe Kuku, jucător pe care îl aşteptăm la treabă!”.

Preşedintele FC Botoşani aşteaptă cu nerăbdare meciul din etapa viitoare cu CSU Craiova şi este un pic îngrijorat de modul în care se va prezenta suprafaţa de joc: „Nu vă ascund faptul că înaintea acestei etape eram mulţumit cu patru puncte din aceste prime două jocuri, cu Chiajna şi CSU Craiova. Acum, e clar, întâlnim Craiova, echipa momentului, care are un apetit ofensiv extraordinar, cu jucători de mare calitate. Nu sunt imposibil de bătut! Sunt pe val în momentul de faţă şi se bat la campionat. Totuşi, nici un meci nu seamănă cu altul. S-a văzut în multe rânduri că FC Botoşani s-a bătut de la egal la egal cu orice adversar, indiferent de numele acestuia – Dinamo, Astra, CFR. Trebuie să credem în noi pentru că va fi un meci deschis şi sperăm să avem un teren bun. Trebuie să credem în noi. Mai sunt patru etape şi orice punct e important, dar o victorie cu Craiova ne-ar da aripi! Nu ne va fi uşor, dar nu e imposibil”.

Despre tânărul Olimpiu Moruţan, Cornel Şfaiţer a avut numai cuvinte de laudă: „Prin introdecerea lui Moruţan s-a schimbat un pic în bine jocul echipei. E un jucător care poate crea tot timpul pericol în faţa porţii. El a debutat, am văzut calităţile lui, a demonstrat şi în această seară că te poţi baza oricând pe el. Nu rămâne decât să demonstreze pe viitor că merită să fie un titular incontestabil. Dacă va munci, e clar că va fi în teren, pentru că are calitate”.