Debut cu stângul pentru botoşăneni

Pe o vreme mohorâtă, cu o ceaţă deasă şi o umezeală care îţi pătrundea în oase, FC Botoşani a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-1), partida disputată, duminică, pe teren propriu, în compania echipei Concordia Chiajna. Cele două goluri ale partidei au fost marcate de Laurenţiu Buş (71) pentru gazde şi Ovidiu Herea (19 – penalty) pentru oaspeţi.

FC Botoşani a început acest an fotbalistic la fel cum l-a terminat pe precedentul, în ceaţă. Cu toate că la nivel declarativ erau convinşi că cele trei puncte puse în joc în partida cu Concordia Chiajna nu le vor scăpa, elevii lui Leo Grozavu au fost nevoiţi să se mulţumească cu un singur punct, rămânând astfel fără victorie în Liga I de pe 31 octombrie 2016.

Prima repriză a partidei a fost una de slabă factură, oaspeţii reuşind să intre cu avantaj pe tabela de marcaj, Ovidiu Herea deschizând scorul în minutul 19. Fosta glorie a Rapidului a transformat un penalty acordat de Radu Petrescu la o intrare rudimentară şi fără sens a lui George Miron asupra lui Alexandru Albu. Replica botoşănenilor a venit imediat, şutul superb a lui Gabriel Vaşvari din minutul 23 căzând pe plasa porţii apărate de Cristian Bălgrădean. Avea să fie singura ocazie notabilă a unei reprize modeste de ambele părţi.

De la cabine botoşănenii au ieşit decişi să întoarcă rezultatul, iar insistenţa le-a fost răsplătită în minutul 71, Laurenţiu Buş reuşind să puncteze cu un şut de la 16 metri fără speranţe pentru Cristian Bălgrădean, goalkeeper care reuşise să câştige anterior, în minutele 66 şi 67, duelul cu mijlocaşul venit în această iarnă la gruparea locală. Cu toate că până la final s-a jucat doar la poarta ilfovenilor, aceştia au rezistat reuşind să plece cu un punct nesperat de pe “Municipal”.


FC Botoşani – Concordia Chiajna 1-1 (0-1)
Au marcat: 0-1 Ovidiu Herea (19 penalty), 1-1 Laurenţiu Buş (71)

FC Botoşani: Albuţ – Unguruşan, G. Miron, Cucu, Muşat – Vaşvari, Cârstocea (35 Bordeianu) – M. Roman, Herghelegiu (81 Târnovan), L. Buş – Elek (59 Moruţan). Antrenor: Leo Grozavu.

Concordia Chiajna: Bălgrădean – Bărboianu, Dobrosavlevici, Melinte, Bucurică – Albu, R. Costin – Serediuc (86 Grădinaru), Herea (72 Pena), C. Ciobanu (55 V. Munteanu) – M. Cristescu. Antrenor: Dan Alexa.

Cartonaşe galbene: M. Roman (63), Vaşvari (90) – Albu (75), Pena (80)

Meciul a fost arbitrat de Radu Petrescu, ajutat de asistenţii Ciprian Danşa şi Imre Bucsi. Andrei Antonie a fost arbitru de rezervă, iar Bogdan Buhuş observator.


Cum s-au marcat golurile:

  • 0-1: Herea a transformat un penalty acordat pentru o intervenţie a lui G. Miron la Albu.
  • 1-1: L. Buş a egalat cu un şut de la marginea careului.