Denis Haruț, comparat cu Mirel Rădoi

Adus de antrenorul Marius Croitoru de la Poli Timișoara, Denis Haruț a cunoscut consacrarea la FC Botoșani. Fundaș polivalent care poate juca atât în benzi cât și centrul compartimentului defensiv, fotbalistul de 1,80 m impresionează nu numai prin viteză și centrări, ci și prin poziționarea sa și simțul de anticipație al fazei.

Drept urmare, Marius Croitoru se bazează pe elevul său în centrul apărării, unde a făcut cuplu cu Alin Șeroni (1,93 m), în partida pe care Botoșani a câștigat-o la Iași, scor 1-0 cu Poli.

Cotat la 1 milion de euro, Haruț rămâne unul dintre preferații lui Valeriu Iftime. Patronul grupării FC Botoșani susține că fundașul timișorean seamănă ca stil de joc cu Mirel Rădoi (1,79 m), actualul selecționer al primei reprezentative. Antrenorul tricolorilor a jucat în carieră atât în centul liniei de apărare, cât și în centrul compartimentului median, însă la Steaua a evoluat în câteva partide și pe postul de fundaș dreapta.

Nici nu știu ce înălțime are Haruț… Mirel îl place pe Denis Haruț, o să vedeți, va ajunge și acolo (în naționala României – n.n.). Are inteligența în joc pe care o avea și Rădoi, poate nu are vivacitatea lui” – a declarat Valeriu Iftime.

Rădoi a strâns în carieră 67 de selecții pentru tricolori și a marcat de două ori. Haruț a adunat patru partide și a înscris un gol pentru naționala de tineret cu care s-a calificat la Europeanul din acest an. În meciul care a consfințit calificarea trupei lui Adi Mutu, 1-1 cu Danemarca, Haruț a fost unul dintre cei mai valoroși componenți ai tricolorilor.