AMPLE lucrări de RENOVARE la Sala Polivalentă! FOTO

Începând cu luna septembrie a anului 2020, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din Botoșani au început reparațiile curente.

Aceste operațiuni au vizat refacerea tencuielilor la interior, în holul principal, mai exaxt intrarea dinspre esplanadă (Bulevardul Mihai Eminescu).

De asemenea, a fost reparat acoperișul Sălii polivalente. Vorbim aici despre partea curbată de la fațadă, pe unde se infiltra apa care, apoi, deteriora pereții interiori. „Tot aici am recondiționat cele două casierii care prezentau infiltratii și mucegai/igrasie, transformându-le în două spații funcționale în care lucrează colegii de la contabilitate. Important este faptul că astfel am reușit să stopăm infiltrațiile care se produceau în partea din față a sălii” – a precizat Eugen Țurcanu, directorul Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) Botoșani.

În etapa a doua, au fost reparați pereții interiori din sala de joc (cele două laturi din spatele porților, lungimea sălii către vestitele jucătorilor și balconul). Aici reperațiile au fost efectuate până la o înălțime de aproximativ 4 metri și au cuprins și ample lucrări de igienizare.

Etapa a treia a lucrărilor a însemnat repararea unor spașii din corpul administrativ, unde sunt sălile de forță, vestiarele sportivilor și arbitrilor.

Lucrările au început în septembrie 2020, cu un muncitor. O lună mai târziu, acestuia i s-au alăturat alți doi salariață ai DSPSA, mai exact din cadrul Serviciului Intervenții Edilitare (SIE). Toate lucrările au fost efectuate în regie proprie, astfel încât cheltuielile cu aceste reparații au însumat doar 23.500 de lei” – a completat Eugen Țurcanu.

De remarcat este faptul că în această sumă se regăsesc și banii pentru înlocuirea mai multor robineți ruginiți care erau pur și simplu blocați în centrala termică a Sălii polivalente.

Mulțumesc mult echipei care s-a implicat în realizarea acestor lucrări, mai ales că am reușit să economisim sume importante pe partea de manoperă. Faptul că am lucrat în regie proprie a adus economii importante în bugetul Direcției” – a încheiat directorul DSPSA.