Peste 90 de prefecţi şi subprefecţi prezenţi la discuţii cu ANFP

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a organizat o întâlnire online cu prefecţii şi subprefecţii.

Scopul întâlnirii a fost acela de a răspunde provocărilor comune instituţiilor prefectului în această perioadă, în contextul modificărilor intervenite în structura organizatorică a instituţiilor prefectului – stabilirea funcţiilor publice de prefect şi subprefect ca funcţii de demnitate publică şi înfiinţarea funcţiei publice din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general al instituţiei prefectului.

Întâlnirea a reunit peste 90 de participanţi din toată ţara, dar şi reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne şi ai Secretariatului General al Guvernului.

La eveniment au participat preşedintele ANFP, Liviu Mălureanu, alături de vicepreşedintele Rareş Rusu şi secretarul general Lavinia Niculescu.

Preşedintele ANFP, Liviu Mălureanu: „ANFP este implicat în acest proces de avizare a structurilor de funcţii ale instituţiilor prefectului şi în acest sens am dorit să venim în ajutorul dumneavoatră, cu mai multe intervenţii. Până în acest moment, nouă prefecturi au primit avizul din partea noastră. Vrem ca acest proces de avizare să fie unul eficient şi rapid, astfel că am dorit să vă punem la dispoziţie tot sprijinul nostru. Aşa cum ştiţi, v-am transmis deja o serie de clarificări, care sunt disponibile şi pe site-ul Agenţiei, dar am luat şi decizia organizării unei discuţii live”.

Experţi din cadrul Agenţiei au prezentat, în cadrul întâlnirii, aspecte importante care ţin de procesul de avizare, cu accent pe acele probleme comune multor instituții ale prefectului.

În măsura în care nu vom reuşi să acoperim toate neclarităţile dumneavostră cu aceste prezentări, vă rugăm să ne transmiteți întrebări pe adresa oficială a instituţiei şi vă vom răspunde. Mai mult decât atât, răspunsurile se vor regăsi şi într-o secţiune distinctă pe site-ul ANFP, pentru a fi clare şi transparente pentru toată lumea” – a încheiat Liviu Mălureanu.