Permis de conducere fals, cumpărat cu 300 de euro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit asupra unui bărbat, cetățean din R. Moldova, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Ucraina, care era fals.

În data de 30 decembrie 2023, în jurul orei 20.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, pasager într-un autoturism, un cetăţean R. Moldova, în vârstă de 24 de ani.

La controlul de frontieră, într-o borsetă a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Ucraina, care avea imprimate datele de identitate și fotografia tânărului.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a obţinut documentul în Polonia, unde se afla la muncă, prin intermediul unui cetăţean ucrainean, căruia i-a plătit suma de 300 de euro. Cunoştea că documentul este fals și nu l-a folosit niciodată pentru a conduce autovehicule.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.