Amenzi de peste 200.000 de lei aplicate de polițiștii botoșăneni

Structurile Ministerului Afacerilor Interne au luat măsuri suplimentare pentru ca cetățenii să fie în siguranță în minivacanța prilejuită de Revelion și să primească sprijin calificat și prompt în caz de nevoie.

Angajații Ministerului Afacerilor Interne au fost la datorie, asigurându-se că botoșănenii s-au bucurat în siguranță de sărbători, astfel că, la nivelul județului Botoșani, nu au fost înregistrate evenimente deosebite în ceea ce privește ordinea și siguranța publică.

Polițiștii care au acționat în teren și-au concentrat eforturile pe acțiunile de prevenire a faptelor antisociale și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Astfel, în perioada 30 decembrie – 2 ianuarie,  forțele de ordine au intervenit la 289 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112. În urma activităților specifice desfășurate au fost aplicate peste 500 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 200.000 de lei.

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce 39 de      permise de conducere, cele mai multe pentru viteză excesivă și conducere sub influența alcoolului.