Apartament incendiat pe strada Sucevei

A lăsat câte o lumânare aprinsă în dormitor, bucătărie și sufragerie și a plecat de acasă. În lipsă, lumânarea așezată pe o comodă din dormitor a aprins câteva jucării din apropiere și un televizor.

Fumul dens a alertat vecinii care, după ce au bătut la ușă fără să primească răspuns, au cerut sprijinul pompierilor. S-a întâmplat ieri, într-un apartament de la etajul I al unui bloc de pe strada Sucevei din municipiul Botoșani.

La fața locului au ajuns trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu o autospecială cu apă și spumă, una de descarcerare și o ambulanță SMURD. Pentru a intra în apartament, pompierii au fost nevoiți să forțeze ușa de la intrare. Incendiul a fost stins înainte să se extindă la bunurile din toate camerele.

Locatarii scării nu au avut nevoie de îngrijiri medicale și nu s-a impus evacuarea acestora.

Pentru a evita astfel de evenimente:

– asigurați-vă că lumânările se află în poziţie verticală şi sunt fixate într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau să curgă picături de ceară fierbinte;

– nu lăsați lumânările aprinse dacă trebuie să părăsiţi încăperea;

– amplasați întotdeauna lumânările pe o suprafaţă netedă rezistentă la căldură;

– nu puneți lumânările aprinse în apropierea materialelor care se pot aprinde uşor (mobilier, perdele, ziare etc.) sau în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele;

– stingeți întotdeauna lumânările înainte de a le muta;

– nu adormiţi cu lumânările aprinse.