TRĂDARE! Keyta a fugit din cantonament

Atacantul francez Hamidou Keyta (26 de ani) a fugit din cantonamentul lui FC Botoșani cu o zi înaintea disputei cu FC Argeș. Valeriu Iftime va cere suspendarea fotbalistului.

Hamidou Keyta este cel mai în formă fotbalist ofensiv din Liga 1. Francezul are 9 goluri stagionale, 5 dintre ele venind în ultimele 4 etape, și este al doilea cel mai bun marcator, după Dennis Man. Când totul părea să meargă perfect, vârful francez a comis un gest inexplicabil. A părăsit cantonamentul echipei antrenate de Marius Croitoru, pentru a forța o mutare în prima ligă a Turciei.

Am aflat în seara asta (ieri – n.n.) că şi-a luat ghetele şi a fugit din cantonament. Are ofertă din Turcia, din ce am înţeles prima ligă, dar nu o să-i dau drumul. Nu e posibil să te comporţi în felul ăsta după ce te-am luat de nicăieri şi ţi-am dat o pâine. O să cer chiar şi suspendarea lui, oricum nu-i dau drumul la turci” – a declarat Valeriu Iftime, conform Fanatik.

Forma excelentă a lui Keyta nu a trecut neobservată de Transfermarkt, cea mai relevantă publicație online în materie de cote de piață pentru fotbaliști. La ultima actualizare a valorii jucătorilor din Liga 1, Keyta a avut parte de cea mai importată creștere, de 250%! Cota sa a ajuns să fie de 700.000 euro, după ce la începutul sezonului francezul valora doar 200.000.

Înainte să ajungă în România, Keyta a jucat doar în Franța, țara sa natală. A început cariera la Auxerre, apoi a evoluat pe rând pentru Le Havre B, Trelissac, Saint-Etienne B și FC Chambly.