Meci cu scântei în Bănie

Ieri seară, CS Universitatea Craiova a întâlnit-o pe FC Botoșani, pe stadionul Ion Oblemenco, în etapa a 7-a din play-off-ul Ligii 1.

CSU Craiova – FC Botoșani, scor 2-3. Enriko Pap a adus victoria moldovenilor în minutul 87. FC Botoşani a obţinut prima sa victorie în deplasare cu Universitatea, la capătul unui meci tensionat, pe teren şi în afara lui, şi cu numeroase durităţi. Oaspeţii au deschis scorul prin Mahmoud Al-Mawas (9), dintr-o poziţie suspectă de ofsaid, dar Universitatea e egalat prin Dan Nistor (25 – penalty), în urma unui fault comis asupra lui Ştefan Baiaram.

Fiecare echipă a pierdut câte un jucător, eliminat pentru al doilea cartonaş galben, Alexandru Ţigănaşu (FC Botoşani) şi Bogdan Vătăjelu (U Craiova), dar oaspeţii au intrat la pauză în avantaj, Andrei Chindriş marcând cu capul (45), la lovitura liberă executată de Jonathan Rodriguez, în urma intervenţiei lui Vătăjelu.

Universitatea a egalat după pauză, prin Andrei Ivan (57), dar după eliminarea căpitanului Nicuşor Bancu (83), oaspeţii au profitat de superioritatea numerică şi au înscris golul victoriei prin albanezul Enriko Papa (87). Universitatea este la a treia înfrângere consecutivă – o premieră în acest sezon. FC Botoşani are două victorii şi un eşec în ultimele trei etape.

În sezonul regular, meciul de la Botoşani s-a încheiat nedecis, 0-0, iar Universitatea s-a impus cu 1-0 la Craiova, în timp ce în play-off rezultatul din tur a fost egal, 1-1.