Hamidou Keyta și-a anunțat plecarea de la FC Botoșani

Hamidou Keyta a marcat unicul gol al meciului FC Botoșani – Viitorul, în urma căruia moldovenii au făcut un pas important către accederea în play-off.

La finalul jocului, atacantul francez a anunțat că va pleca de la FC Botoșani la finalul sezonului, când îi expiră contractul.

Sunt foarte fericit pentru victorie și pentru că am marcat. Cred că 99% suntem în play-off. Trebuie să mergem la Voluntari să jucăm cum am făcut-o acum, cu ambiție, și să luăm cele trei puncte, să fim siguri de play-off.

Mie mi se termină contractul la finalul campionatului, vedem atunci ce vom face, întâi să ne îndeplinim obiectivul. Nu, nu, nu voi prelungi contractul. Am stat trei ani în România, e timpul să joc afară” – a declarat Hamidou Keyta, după meciul cu Viitorul.

Francezul este cel mai bun marcator al formației lui Marius Croitoru, cu 14 goluri înscrise în cele 24 de jocuri disputate în Liga 1. Evoluțiile sale din acest sezon l-au transformat într-un fotbalist atractiv, motiv pentru care a fost aproape să plece de la FC Botoșani și în iarnă.

În ianuarie, Valeriu Iftime chiar acceptase o ofertă de 150.000 de euro de la Goztepe, prima ligă a Turciei, pentru atacantul francez, însă pe ultima sută de metri mutarea a căzut, iar Hamidou Keyta a rămas la FC Botoșani.