Cupa României la box. Rezultate remarcabile ale sportivilor de la Asociatia Club Sportiv Felix-Box Botosani

În perioada 10-16 mai, la Arad, a avut loc Cupa României la Box Masculin destinată cadeților (sportivi născuți între ani 2007-2008). Asociatia Club Sportiv Felix-Box Botosani a înscris trei sportivi la aceasta competiție naționala organizata de Federația Romană de Box. Este vorba despre Magdalin Alexandru Narcis – categoria 52 kg, Cosovanu Mihai-Iulian – 52 kg și Simion Gabriel – 54 kg.

Doi dintre cei trei sportivi înscriși, respectiv Magdalin Narcis Alexandru și Simion Gabriel, au ajuns in ultimul act al concursului.

Magdalin Alexandru-Narcis este ocupantul locului întâi și câștigătorul Cupei României -ediția 2021.

Parcursul acestui sportiv a fost unul de excepție, în primele doua meciuri învingându-și detașat adversarii încă din prima repriză. El a câștigat finala la puncte (5-0), administrându-i adversarului și o numărătoare in ultima repriza.

Simion Gabriel (categoria 54Kg) a câștigat primele doua meciuri la puncte (3-2, respectiv 5-0), dar în finala a fost declarat învins la puncte de către campionul național al categoriei, un sportiv de la CSM Galați .

Cosovanu Mihai-Iulian (categoria 52 kg) a câștigat primul meci prin RSC – repriza a doua (meci câștigat prin inferioritatea adversarului), iar in următorul meci este declarat învins la puncte cu un scor strâns (3-2).

Au fost opt meciuri ale sportivilor de la Asociatia Club Sportiv Felix-Box Botosani (6 victorii – 3 câștigate înainte de limita) și doua înfrângeri la puncte cu scor foarte strâns.

„Vorbim despre copii foarte bine pregătiți, care au înțeles ca fără disciplina, continuitate și multă muncă in acest sport nu ne putem prezenta la competiții sa facem doar figurație. Avem obiective care trebuie duse la îndeplinire. Este, într-adevăr, un eveniment local! Au trecut 14 ani de la ultimul trofeu «Cupa României la box masculin» adus la Botosani, in 2007, mai exact anul de naștere a acestor sportivi” – a declarat Felix Alexoaei, antrenorul celor trei sportivi.

Ultima cupa a fost adusă în anul 2007 de către Bogdan Adrian Ciobanu antrenat de către maestrul Apetrei Victor Marian (Viky).

„Mulțumim celor care au făcut ca visul da a urca pe podiumul de premiere al acestor copii minunați sa fie posibil: MARIAGE D’or  ZAICESTI & BAISA; NICVITIB SRL – Radauti  Prut; Restaurant  IRIS-Saveni” – a completat antrenorul.