Un medicament esențial în războiul împotriva COVID-19 va fi produs la Antibiotice Iași

România va produce un medicament esențial pentru Europa, în contextul luptei împotriva COVID-19.

Este vorba despre Antibiotice Iași, care a câștigat licitația Comisiei Europene. Va produce amoxicilină cu acid clavulanic pentru Europa, un medicament esențial în tratarea infecțiilor asociate COVID-19. Medicamentul, recunoscut de OMS în această luptă, tratează și pacienții care se află în stare critică.

Ioan Anani, managerul Antibiotice Iași, a afirmat că acest proces „a presupus să câștigăm cumulativ în patru aspecte: calitate, preț, termen de valabilitate a produsului și termen de livrare”.

El a completat că primele livrări vor începe „încă din toamna acestui an, pentru că fiecare țară membră trebuie să-și tragă cantitatea cu care s-a înscris”.

La licitație au participat și alte companii din Europa, dar și din afara ei. Despre pacienții țintă, Ioan Anani a afirmat că „se adresează tuturor pacienților care se află într-o stare critică în spital, cu diferite infecții provocate de germeni patogeni, cât și de bacterii și alte infecții asociate, în același timp, fiind destinat pentru tratamentele din spitalele COVID”.

În luna iunie, Antibiotice Iași a mai câștigat două licitații, pentru SUA și pentru Marea Britanie.