Șefii din sănătate s-au întâlnit cu prefectul Cornilă

Ieri, 14 februarie 2022, la Sediul Instituției Prefectului, a avut loc o ședință de evaluare a sistemului sanitar din Botoșani. La întâlnire a participat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, directorul executiv al DSP Botoșani, Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean Mavromati, Doina Caba, directorul medical al Spitalului Județean Mavromati, Radu Laurian, directorul Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, directorul medical al Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, Mihaela Gherghel, managerul Spitalului Municipal Dorohoi, Valerian Andrieș, managerul Spitalului de Recuperare Botoșani, Gabriela Varzari, directorul medical al Spitalului de Recuperare Botoșani, Elena Boghian, coordonatorul spitalelor Covid-19, Iulian Preda, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Botoșani, Alina Mustiață.

La momentul discuției, la nivelul Spitalului Județean Mavromati, sunt operaționalizate 352 paturi destinate patologiei COVID-19, dintre care 172 sunt ocupate.

La Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani sunt operaționalizate 30 paturi destinate patologiei COVID-19 și 6 TB-Covid-19, dintre care șase ocupate.

La centrul de evaluare Covid-19 de la Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani, în total au fost evaluați 120 de pacienți, începând cu data de 25 ianuarie 2022.

La Spitalul Municipal Dorohoi sunt operaționalizate 45 paturi destinate patologiei COVID-19, dintre care 21 ocupate.

La centrul de evaluare Covid-19 de la Dorohoi, în total au fost evaluați 73 de pacienți, dintre care 52 cu foi de zi, restul cu foi de internare.

81 de medici de familie din Județul Botoșani testează pentru depistarea Covid-19.

Le mulțumesc tuturor managerilor de unități sanitare, întregului personal medical și nemedical implicat în lupta împotriva Covid-19 pentru munca și eforturile depuse pentru depășirea acestei crize sanitare. Există cooperare și dialog între factorii de decizie. Împreună putem depăși această perioadă dificilă, trebuie să învățăm lecțiile potrivite din criza COVID-19. Totodată, am recepționat și problemele cu care aceștia se confruntă, în acest context epidemiologic și împreună vom găsi cele mai potrivite soluții” – a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.