Ședință la Prefectură pe tema paturilor de la ATI

Managerul Spitalului Județean Mavromati a solicitat sprijinul prefectului Dan Nechifor și al Comitetului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) pentru reconfigurarea la nivelul județului a numărului de paturi pentru cazurile de COVID.

Aceasta pentru că cele 15 paturi de ATI COVID de la Județean au devenit insuficiente în contextual creșterii continue a numărului de cazuri de infectări cu noul virus, solicitând, într-o primă fază, o suplimentare cu măcar trei paturi.

O primă întâlnire a reprezentanților CJCCI a avut loc la Instituția Prefectului pentru analizarea situației și a eventualelor formule de reorganizare a spațiilor spitalicești din județ, urmând ca variantele să fie discutate în prezența managerilor de spitale și a documentelor privind situațai paturilor pe fiecare unitate.

Analizăm situația rezervelor de concentratoare de oxigen. Am solicitat o diagnoza exactă a situației de față, cu numărul de paturi COVIDD și non-COVID. Împreună vedem ce soluții găsim. Întâlnirea va avea loc joi, la ora 10” – a declarat prefectul Dan Nechifor.