Noi şanse în lupta contra cancerului

Peste opt milioane de oameni din întreaga lume își pierd viața din cauza cancerului în fiecare an. Pe lângă impactul teribil din punct de vedere al sănătății, consecințele afecțiunilor oncologice se răsfrâng și la nivel economico-social, având în vedere că aproximativ jumătate dintre decesele asociate cancerului apar prematur, la segmentul de vârstă 30-69 de ani, adică, în mare parte, în rândul persoanelor active profesional. 

Progresele înregistrate în domeniul oncologiei în ultimii ani, însă, oferă mai multe speranțe pacienților cu cancer, atât din punctul de vedere al prognosticului, cât și al calității vieții. Diagnosticul molecular, testările genetice, imunoterapia, terapiile țintite, individualizate, pe baza profilului genetic al tumorii, sunt noile „arme” în lupta împotriva cancerului, care pot face diferența între viață și moarte.

Conferința de presă tip dezbatere „INOVAȚIE pentru VIAȚĂ”, desfășurată în Iași și în alte trei orașe din țară, București, Cluj-Napoca și Timișoara, are drept scop dezbaterea modului în care inovația și progresele realizate în oncologie permit noi abordări în îngrijirea pacienților din România, diagnosticați în stadii avansate, așa cum se întâmplă, deseori, în cazul cancerului bronhopulmonar sau al cancerului ovarian, oferind, astfel, șanse mai mari pentru creșterea ratei de supraviețuire.