Guvernul a alocat bani pentru Ambulatoriul de specialitate

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Guvernul Românieia aprobat, în ședința de ieri, finanțarea construcției Ambulatoriului de specialitate și spitalizare de zi al Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani.

Ministerul finanțează, cu 64 milioane de lei, construcția noului Ambulatoriu al Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani. Actualul ambulatoriu își derulează activitatea în două corpuri de clădire ale spitalului, care, pe lângă faptul că sunt vechi, nu sunt suficient de mari, astfel încât să se respecte toate circuitele și spațiile funcționale.
Noul ambulatoriu va contribui la asigurarea prestării serviciilor medicale în condiții moderne, care să contribuie atât la dezvoltarea sistemului medical local și la îmbunătățirea condițiilor de tratament pentru pacienți. Noua clădire va fi dotată cu sistem de alarmă și stingere a incendiilor și va avea cabinete medicale pentru cele 25 de specialități ale Ambulatoriului, săli de tratamente, dar și saloane pentru spitalizare de zi. Ambulatoriul va fi dotat cu vestiare pentru personalul medical, spații tehnice și săli pentru explorări funcționale.
În perioada următoare, se vor demara procedurile de achiziție publică în vederea contractării lucrărilor de execuție.

Astăzi am primit o veste bună de la ministrul dezvoltării, Cseke Attila. Guvernul României a aprobat finanțarea construcției Ambulatoriului de specialitate și spitalizare de zi al Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani” – a declarat reprezentantul guvernului în teritoriu, Sorin Cornilă.