Cum îți dai seama dacă ai avut coronavirus

În ultimul an a fost foarte dificil să ne dăm seama de ce anume suferim atunci când nu ne simțim bine, dacă este vorba de o răceală inofensivă, gripă sau coronavirus.

Unii oameni se îmbolnăvesc foarte tare când au prins virusul care provoacă COVID-19, în timp ce alții nici măcar nu își dau seama că au (sau au avut) virusul. Mulți se întreabă dacă au avut virusul fără să știe. Iată șase semne care pot indica faptul că l-ați făcut.

Răceală

În această perioadă a anului, mulți oameni au răcit. Cu toate acestea, răceala obișnuită din zilele trecute s-ar putea să nu fi fost atât de neimportantă. Ar putea fi un simptom al coronavirusului. Dacă ați avut doar o răceală și nu ați avut alte simptome neobișnuite, experții spun că există șanse mari să suferiți doar de o răceală obișnuită. Dar, dacă răceala a fost însoțită de unul (sau mai multe) dintre următoarele simptome, atunci este posibil să fi avut coronavirusul: febra și frisoane; o tuse seacă; dificultăți de respirație; oboseală; dureri musculare; durere de cap; pierderea mirosului și gustului; durere de gât; secreții nazale; greață și vărsături; diaree.

Pierderea mirosului și a gustului

Pierderea mirosului și a gustului este unul dintre principalii indicatori ai coronavirusului. Simptomul nu apare la fiecare pacient și poate apărea și cu o răceală obișnuită. Dacă ați suferit pierderea mirosului și a gustului pentru o perioadă lungă de timp, este posibil să fi avut COVID-19.

Căderea părului

S-au făcut puține cercetări cu privire la relația dintre căderea părului și coronavirus. Cu toate acestea, există multe cazuri în America în care pacientul a suferit brusc căderea părului în timpul recuperării. Potrivit unui medic, este important să ne dăm seama că pierderea părului nu este aproape niciodată singurul simptom al COVID-19. Nu ați avut alte simptome? Atunci căderea părului ar putea fi foarte bine o consecință a stresului.

Respirație scurtă

Respirația scurtă este unul dintre cele mai cunoscute simptome ale virusului. Mulți oameni care au avut virusul suferă de dificultăți de respirație de luni de zile. Cât timp puteți suferi de acest simptom, nu se cunoaște încă și probabil că are de-a face cu inflamația prelungită din plămâni. Totuși, este clar că este unul dintre cele mai persistente simptome de care suferă pacienții.

Tuse persistentă

O tuse persistentă este, de asemenea, un simptom comun al COVID-19. Adesea se referă la o tuse uscată, ceea ce înseamnă că nu există aproape deloc mucus. Un studiu din SUA a constatat că 43% dintre persoanele care au avut virusul continuă să aibă tuse uscată timp de aproximativ 14 până la 21 de zile după diagnostic.

Oboseala

Un studiu recent a constatat că 53% dintre pacienții cu COVID-19 suferă uneori de oboseală extremă până la 60 de zile după diagnostic. Dacă ați observat că ați fost foarte obosit pentru o vreme și ați avut alte simptome, este posibil să fi avut deja virusul.