Decizia NETFLIX după solicitarea UE

Netflix va lua noi măsuri pentru a reduce rata de biți din Europa, după discuțiile dintre comisarul european Thierry Breton și executivul companiei, Reed Hastings.

„Netflix a decis să înceapă să reducă rata de biți, peste tot în Europa, pentru 30 de zile” – a transmis un purtător de cuvânt. „Estimăm că acest lucru va reduce traficul Netflix din Europa cu 25%, menținând în același timp un serviciu de calitate pentru toți membrii noștri” – a completat oficialul.

Cea mai recentă reducere este una dintre multele metode folosite de serviciul de streaming pentru a oferi conținut de calitate în zone cu internet slab. Compania deja folosește o unealtă adaptivă care ajustează automat calitatea filmelor și serialelor, bazându-se pe lățimea de bandă disponibilă, a mai confirmat purtătorul de cuvânt.

Netflix, care are parteneriate cu furnizorii de internet din toată lumea, determină care calitate se potrivește cel mai bine pentru cel care vizionează, asigurându-se astfel că filmele nu se întrerup. Dacă lățimea de bandă este mică, videoclipurile vor fi redate automat la o rezoluție mică.


„Pentru a învinge COVID-19, trebuie să rămânem în casă. Lucratul de acasă și streaming-ul ajută mult, însă infrastructura poate fi stresată. Pentru a asigura tuturor acces la Internet, trebuie să trecem la definiția standard când HD nu este necesar” – a transmis comisarul european.