Ziua internațională a conștientizării asupra risipei și deșeurilor alimentare

Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Botoșani organizează, astăzi, evenimentul dedicat zilei internaționale a conștientizării asupra risipei și deșeurilor alimentare, care se desfășoară în cadrul campaniei: „Și tu poți proteja planeta! Împreună dăm startul la reducerea risipei de alimente”.

În jur de 88 de milioane de tone de deșeuri alimentare sunt estimate ca fiind generate anual în UE, deșeuri provenind de pe întregul lanț alimentar, însă ponderea cea mai mare o reprezintă deșeurile provenite din gospodării.

Risipa alimentară generează schimbări climatice, având o amprentă de carbon de aproximativ 8% din totalul emisiilor cu efect de seră globale și, pe lângă costurile socio-economice pe care le implică, aceasta are și implicații de natură etică: aproximativ 800 de milioane de oameni din lume sunt subnutriți.

Evenimentul va avea loc în cele trei licee cu profil agricol din jJudețul Botoșani, pe care Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale le finanțează, Liceul tehnologic ,,Petru Rareș” BOTOȘANI, Liceul tehnologic ,, emostene Bototez” TRUȘEȘTI, Liceul tehnologic ,,Alexandru Vlahuță” ȘENDRICENI.