Ziua internațională a drepturilor omului la Liceul cu Program Sportiv Botoșani

Ambasadorii EPAS ai Liceului cu Program Sportiv Botoșani – Școală Ambasador a Parlamentului European – au săbătorit alături de colegii lor europeni Ziua Drepturilor Omului.

Ambasadorii-juniori EPAS au prezentat, au dezbătut și au răspuns online întrebărilor despre Drepturile omului. Cei mai tineri au creat un videoclip în diverse limbi, pentru colegii din Europa, păstrând legătura cu școlile EPAS din marea familie europeană.

Declarația Universală a Drepturilor Omului, adoptată de Adunarea Generală a Națiunilor Unite, în 1948, stipulează că toți oamenii s-au născut cu drepturi egale și inalienabile și cu libertăți fundamentale” – a declarat prof. Carmen-Silvia Ciobanu de la Liceul cu Program Sportiv Botoșani.

Această zi este un prilej de a reitera necesitatea de a lupta împotriva oricărei forme de abuz sau discriminare care atentează la drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului. Din păcate, în multe locuri, drepturile fundamentale ale oamenilor sunt încălcate, de aceea este necesar să combatem aceste fenomen prin conștientizarea și educarea tinerilor în acest sens.

Centrul Europe Direct Botoșani este partener tradițional al proiectului Școală Ambasador a Parlamentului European la Liceul cu Program Sportiv Botoșani.