FESTIVALUL-CONCURS NAŢIONAL DE MUZICĂ UŞOARĂ ROMÂNEASCĂ ,,MĂRŢIŞORUL” are loc la Botoşani

Sâmbătă, 6 martie 2021, de la ora 14,00, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, instituţie publică de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Botoşani, vă invită la un festival de muzică uşoară românească.

Este vorba despre Festivalul-concurs naţional de muzică uşoară românească „MĂRŢIŞORUL”,desfăşurat la Botoşani, într-o primă ediţie specială online.

Evoluţia concurenţilor va fi apreciată de un juriu format din specialişti de prestigiu în domeniul muzical, preşedintele juriului – MARIUS ŢEICU – personalitate marcantă a muzicii uşoare româneşti, membrii juriului – managerul CORNELIA CIOBANU şi maestrul VIOREL GAVRILĂ.

REGULAMENTUL Festivalului – concurs naţional de muzică uşoară românească ,,MĂRŢIŞORUL” – Ediţia I, Botoșani, 6 martie 2021

Organizatori:

– Consiliul Județean Botoșani;

– Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani;

Din cauza pandemiei de Covid-19, această primă ediție a festivalului se va desfășura ON-LINE.

Scopul Concursului:

Festivalul – concurs naţional de muzică uşoară românească ,,MĂRŢIŞOR” are drept scop promovarea muzicii uşoare româneşti, afirmarea şi lansarea tinerelor voci, stimularea de noi talente interpretative – în vederea promovării lor în elita muzicii uşoare româneşti şi internaţionale.

Condiţii de participare:

Concurenții vor interpreta trei melodii de muzică ușoară românească.

La concurs pot participa soliști de muzică uşoară, la următoarele categorii de vârstă:

  1. Categoria de vârstă cuprinsă între 10-15 ani;
  2. Categoria de vârstă cuprinsă între 16-35 ani;

Vârsta concurenţilor se calculează având ca punct de reper data de 6 martie 2021.

Înscrierea în concurs:

Concurenţii vor trimite, până la data de 22 februarie 2021, prin e-mail, la adresa muzica@centrulcreatieibt.ro:

1. Copie după cartea de identitate/certificat de naştere/paşaport.

2. Fişa de înscriere.

3. O înregistrare video recentă, în care concurentul interpretează cele 3 piese din concurs; aceste 3 videoclipuri vor fi transmise separat. Înregistrarea nu trebuie să fie făcută în studio.

4. Dovada achitării taxei de înscriere de 60 lei, în contul bancar RO88 TREZ 1162 1G33 5000 XXXX   TREZORERIA BOTOSANI, COD FISCAL CJCPCT  3372238. Foaia de depunere a taxei trebuie să conţină numele complet al concurentului şi CNP- ul acestuia.

5. Consimțământul/Acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Concurenţii care au trecut de faza preselecţiei vor fi anunţaţi telefonic, iar listele cu toți concurenții vor fi publicate pe site-ul www.centrulcreatieibt.ro și pe adresa de facebook: facebook.com/centrulcreatieibotosani.

Înregistrările video trimise sunt făcute pe propria răspundere a concurentului, organizatorii neasumându-și răspunderea pentru calitatea tehnică a acestor înregistrări.

Dacă există neclarități, juriul poate solicita unui concurent să interpreteze live piesele din concurs.

În cazul în care numărul participanților depășește o limită rezonabilă, organizatorii își rezervă dreptul de opri înscrierile în concurs înaintea datei de 22 februarie 2021.

Desfăşurarea concursului:

Această primă ediție a Festivalului – concurs naţional de muzică uşoară românească ,,MĂRŢIŞOR” are loc, în mod excepțional, exclusiv on-line. Astfel, pe baza înregistrărilor video, juriul va face preselecția participanților în concurs. În data de 6 martie 2021, ora 14,00, va fi transmisă, în premieră, evoluția artistică a concurenților. Va urma jurizarea și gala laureaților, iar concursul propriu-zis se va încheia în aceeași zi. Transmisia video va putea fi vizionată pe adresa facebook.com/centrulcreatieibotosani

Juriul:

Prima ediție a Festivalului – concurs naţional de muzică uşoară românească ,,MĂRŢIŞOR” beneficiază de un juriu de excepție:

Președintele juriului este Marius ȚEICU, o adevărată legendă vie a muzicii ușoare românești. Compozitor, solist vocal, instrumentist, dirijor și profesor, Marius ȚEICU a avut și are o activitate prolifică, însumând sute de piese muzicale în domeniul muzicii ușoare, muzică de film, musicaluri, spectacole de revistă, show-uri muzicale pentru televiziune.

Cornelia CIOBANU, managerul C.J.C.P.C.T. Botoșani, solistă de muzică populară și profesoară de canto, cu o susținută activitate didactică și o carieră solistică bogată, cu zeci și sute de concerte atât în țară, cât și în străinătate, înregistrări și emisiuni la radio și televiziune.

– Și nu în ultimul rând, maestrul Viorel GAVRILĂ, personalitate complexă și mereu prezentă în muzica ușoară românească. Compozitor, dirijor și profesor, a debutat în lumea componistică în anul 1979, fiind încă elev de liceu. A compus peste 500 melodii de muzică ușoară, muzica pentru zeci de spectacole de revistă și pentru copii.

Hotărârile juriului sunt definitive şi nu pot fi contestate. Lucrările juriului, sistemul de notare și notele juriului sunt confidențiale.

Juriul are dreptul de a nu acorda unele premii, sau de a le redistribui. În cazul în care concurenții au punctaj egal, vor putea fi acordate premii ex-aequo. Pot fi oferite mențiuni și premii speciale, atât din partea organizatorilor, cât și din partea juriului, sponsorilor, mass-media, etc.

Premiile concursului:

Trofeul – 2.500 lei

  • Premiul I – 1.300 lei
  • Premiul al II-lea – 1.000 lei
  • Premiul al III-lea – 800 lei
  • Menţiune – 400 lei

Secţiunea 16-35 ani :

  • Premiul I – 1.800 lei
  • Premiul al II-lea – 1.500 lei
  • Premiul al III-lea – 1.200 lei
  • Menţiune – 800 lei

Trofeul poate fi câștigat de către orice participant, indiferent de categoria de vârstă la care concurează.

Câștigătorul Trofeului Festivalului nu mai are dreptul de a concura în următorii ani, cu excepția cazului în care a fost înscris la categoria de vârstă 10-15 ani; în această situație, el poate participa, atunci când vârsta îi permite, la categoria 16-35 ani.

Tuturor concurenţilor li se vor acorda diplome de participare la Festival.