Proiectul-pilot „Oferta programelor de perfecționare profesională online”, la final

Recent, la Institutul Național de Administrație (INA), au fost prezentate rezultatele proiectului-pilot „Oferta programelor de perfecționare profesională online (PPP online)”, într-o întâlnire de lucru la care au participat formatorii și echipa de proiect INA.

Cei 22 de formatori au susținut 66 de programe de perfecționare online, concretizate în 536 ore de webinarii, 268 pachete de resurse de autoînvățare puse la dispoziția celor 1.252 de participanți și 4.669 de aplicații practice evaluate.

91% dintre participanți au apreciat activitatea formatorului în susținerea webinariilor ca fiind foarte bună, 83% dintre aceștia consideră că materialele de formare sunt foarte utile, iar 89% au evaluat gestionarea aplicațiilor practice ca un proces foarte relevant.

Printre temele abordate s-au regăsit și aspecte privind structura programelor, cu accent pe: creșterea gradului de interactivitate, raportul orelor sincron și asincron, durata optimă a webinariilor, dimensionarea adecvată a grupelor și procesul de evaluare.

Președintele INA, Liviu Bostan, a declarat că bunele practici și procedurile dezvoltate în acest proiect vor fi integrate în pregătirea Ofertei de formare pentru anul 2021 și în implementarea proiectelor cu finanțare externă. De asemenea, consolidarea unui corp profesionist de formatori, pregătiți pentru realizarea de conținuturi digitale interactive și susținerea acestora reprezintă o prioritate instituțională. Mulțumesc formatorilor pentru contribuția esențială în reușita proiectului, care a devenit un punct de referință pentru formarea online în administrația publică.