Sumedenie de sancțiuni aplicate de polițiștii botoșăneni

Zilele trecute, polițiștii botoșăneni au desfășurat acțiuni în întreg județul pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și reducerea gradului de victimizare prin accidente rutiere, care au ca principale cauze de producere consumul de alcool și cel de substanțe psihoactive, dar și controale asupra persoanelor față de care s-a dipus măsura preventivă a arestului la domiciliu.

În cadrul acțiunilor au fost angrenați polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, proximitate, silvic care au acționat împreună cu jandarmi și polițisti de frontieră.

În cadrul acțiunilor au fost verificate peste 305 de autovehicule și au fost legitimate aproximativ 526 de persoane. Cu ocazia acțiunilor, au fost înregistrate 5 infracțiuni.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 140 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 84.205 de lei.

Totodată, pentru abaterile constatate la regimul rutier au fost reținute în vederea suspendării opt permise de conducere și retrase cinci certificate de înmatriculare.