Permis de conducere fals descoperit la Stânca

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui cetățean din Republica Moldova, în portofelul căruia a fost descoperit un permis de conducere moldovenesc fals.

În Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un autocar care circula pe ruta Praga-Chișinău, cetățeanul din Republica Moldova B.A., în vârstă de 40 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport și a persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascuns, într-un portofel ce aparținea lui B.A., un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova, pe acesta fiind imprimată fotografia cetăţeanului moldovean.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals, iar pe numele bărbatului nu este emis nici un permis de conducere valabil.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră în urmă cu mai mult timp, în Rusia, prin intermediul unui concetăţean, ale cărui date nu le cunoaște. A plătit pentru permisul de conducere suma de 50 de euro, cu scopul de a obţine un loc de muncă mai bine plătit în Rusia, unde a și folosit documentul o perioadă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.