Dîngeni. Incendiu provocat de șase copii

Joaca copiilor cu focul s-a transformat într-un incendiu care a afectat două gospodării. Doar intervenția promptă a pompierilor militari și voluntari a făcut ca evenimentul să nu se transforme într-o tragedie. Și asta pentru că în apropierea focarului era un rastel cu 40 de butelii.

S-a întâmplat ieri după-amiază, când șase copii din satul Hulub, comuna Dîngeni, au profitat de neatenția bunicului a trei dintre ei în grija căruia au fost lăsați de părinți și s-au jucat cu chibriturile într-o magazie de lemne.

Scăpat de sub control, focul s-a extins și la o anexă din gospodăria vecinului. Îngrijorați că flăcările puteau ajunge la un rastel cu 40 de butelii, dar și la casele celor două familii, au solicitat sprijinul salvatorilor.

Două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Trusești, cu două autospeciale cu apă și spumă, dar și pompierii voluntari din comuna Dîngeni, au intervenit în cel mai scurt timp, au înlăturat pericolul de explozie și au stins incendiul.

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, recomandăm părinților să nu lase la îndemâna copiilor mijloace de aprindere (chibrituri, brichete, etc.) și să îi supravegheze permanent pe cei mici.