Când se vor RELAXA restricțiile

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a spus că este nevoie ca 60% – 70% din populaţie să fie vaccinată, pentru „a întrerupe cercul vicios” al infectării cu noul coronavirus.

Începerea vaccinării este un pas care, dacă este urmat corect şi făcut corect şi populaţia se convinge, răspunzând la întrebările lor, bineînţeles, de a se vaccina, când ajungem la 60% – 70%, putem să spunem că cercul vicios poate fi întrerupt” – a spus Raed Arafat.

Şeful Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, dr. Valeriu Gheorghiţă, a spus că, „la un nivel de acoperire vaccinală şi o imunizare colectivă la circa 60% – 70%, practic, din punct de vedere epidemiologic, consecinţele negative diminuează substanţial, circulaţia virusului scade foarte mult şi atunci putem într-adevăr să vorbim de o relaxare a restricţiilor”.

Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 au intrat, ieri, în România, pe la Vama Nădlac. Vaccinul, dezvoltat de BioNTech și Pfizer, e primul căruia i s-a acordat de către Comisia Europeană autorizația condiționată de punere pe piață.

Vaccinarea începe în data de 27 decembrie în toate cele zece spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19.