Bancnote false aproape de Botoșani

Poliţiştii din Iaşi au efectuat două percheziţii domiciliare, în municipiul Iaşi, la o persoană bănuită de punere în circulaţie de valori străine falsificate şi tentativă la înşelăciune.

Un bărbat suspect că ar fi pus în circulație bancnote euro false este cercetat acum de poliție. În urma percheziţiilor, au fost ridicate șase bancnote falsificate, în cupiură de 100 de euro.

Din cercetări a reieșit că, la data de 18 martie, un bărbat s-ar fi deplasat la un punct de schimb valutar din municipiul Iaşi, unde ar fi oferit, spre schimb, pe lângă alte banconte de 50 de euro, şi o bancnotă falsificată, deşi ar fi cunoscut acest aspect. Angajatul casei de schimb valutar ar fi identificat bancnota falsificată şi a anunţat poliţia, stabilindu-se că bărbatul în cauză ar mai deţine la domiciliu şi alte bancnote falsificate, în cupiură de 50 şi 100 de euro, pe care le-ar fi comandat de pe internet” – se arată într-un comunicat de presă.

La data de 3 aprilie, bărbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, faţă de acesta fiind dispus controlul judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale.