EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Când începe a treia etapă de relaxare

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a oferit noi declarații despre situația pandemiei de coronavirus din România.

El afirmă că țara noastră se află pe o pantă descendentă și face un anunț optimist: „În măsura în care vom respecta precauțiile și regulile de igienă, de distanţare socială în locurile publice, unde avem adunări populaționale, putem spune că vom merge și cu a treia etapă de relaxare după 15 iunie”.

„Am trecut de vârf, suntem pe o pantă descendentă. Ca număr total de cazuri infectate, aflate în analiza noastră, cred că o să ne apropiem de 20.000, dar având o creştere mică sau nesemnificativă de la o zi la alta sau alternând, mergând totuşi pe o scădere progresivă a acestui număr de cazuri. În acest moment, avem sub 5.000 de cazuri active din cele circa 18.600.

De la 15 mai nu mai există împărțirea în zone roșii și zone galbene a țărilor. Acum, când o persoană vine din străinătate, trebuie să stea în izolare la domiciliu două săptămâni, cu unele excepții. Este posibil însă să se renunțe și la măsura izolării la domiciliu atunci când o persoană vine din străinătate, după 15 iunie, cu condiția să existe o evoluție favorabilă a epidemiei” - a declarat Nelu Tătaru.

De asemenea, Ministrul Sănătății a dezvăluit și perioada în care viața românilor ar putea să revină la normal, iar purtarea măștilor de protecție să nu mai fie obligatorie: „Ne gândim ca la sfârşitul lui iulie - august să ajungem la o viaţă cvasinormală, urmând să fim pregătiţi în eventualitatea celui de-al doilea val”.

31-May-2020 10:07