EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Big Ben a “amuțit” pentru următorii patru ani

Luni la amiază au putut fi auzite ultimele 12 bătăi ale legendarului orologiu Big Ben din turnul cu ceas al Parlamentului britanic, înaintea demarării lucrărilor de renovare care îl vor ține în tăcere pentru următorii patru ani, dacă nemulțumirea britanicilor nu va face ca perioada reparațiilor să fie scurtată. “Îl pot vedea de la geamul casei mele, mi-am trăit viața alături de el. Pierdem o parte din Londra. Am 72 de ani și mi-e teamă că îl aud pentru ultima oară. Cu toții plecăm într-o bună zi! Este foarte emoționant” - a spus Denise Wiand, care locuiește pe celălalt mal al Tamisei.

Peste un milion de persoane s-au strâns luni lângă Palatul Westminster, sediul Parlamentului britanic, pentru a asculta ultimele bătăi înaintea “tratamentului” de reîntinerire care costă 31,7 milioane de euro și vizează atât turnul cât și ceasul. “Mulțimea ascultă cu foarte mare atenție. Suntem aici, vrem să auzim și cel mai mic sunet. Este un moment aproape istoric” - a declarat Thomas Moser, un turist german în vârstă de 54 de ani.


Turnul victorian de 96 de metri, unul dintre monumentele cele mai fotografiate din Marea Britanie, este adesea denumit Big Ben, deși acest nume nu desemnează decât clopotul impozant de 13,7 tone. Clopotul va fi deconectat și nu va mai marca ora exactă așa cum a făcut timp de 158 de ani, aproape fără întrerupere, acompaniat de un de ansamblu de patru clopote mai mici care bat la sferturi de oră.

Orologiul va funcționa în continuare cu ajutorul unui mecanism electric și cel puțin unul dintre cele patru cadrane ale sale va rămâne vizibil pentru public.

23-Aug-2017 07:43