EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Rezervorul unei mașini, plin cu țigări de contrabandă

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea a descoperit 4.600 de ţigarete, cu timbru de acciză Republica Moldova, ascunse într-un spațiu special amenajat în rezervorul unui autoturism.

Zilele trecute, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea - I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, A.Z., în vârstă de 24 de ani, cu dublă cetăţenie, română și Republica Moldova, conducând un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Germania.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali descoperind ascunsă într-un spațiu special amenajat în rezervorul mașinii, cantitatea de 4.600 ţigarete (230 pachete) de provenienţă Republica Moldova.


Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării ţigaretelor, în valoare de 1.090 lei, şi a autoturismului, în valoare de 21.000 lei, în vederea confiscării şi sancţionarea persoanei cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei.

07-Feb-2019 10:41