EDITORIAL
Marketingul foamei


BANCUL ZILEI
Cum e tortul?

Data la care Banca Transilvania finalizează fuziunea cu Bancpost

Acţionarii Băncii Transilvania (BT) au aprobat, în cadrul Adunării Generale Extraordinare (AGE), fuziunea cu Bancpost, care va avea loc la data de 31 decembrie 2018. Ca urmare a tranzacţiei, noua bancă va deveni cea mai mare bancă din România.

În perioada următoare, BT va oferi clienţilor Bancpost informaţii despre produsele şi serviciile corespondente de la Banca Transilvania, precum şi „Oferta de Bun Venit” la BT. „Având la baza sinergiile Banca Transilvania – Bancpost şi văzând rezultatele de până acum avem încredere că vom finaliza cu bine planul ambiţios al integrării în decembrie, când cele două bănci vor fuziona” - a declarat Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie al BT.

BT a achiziţionat Bancpost de la Eurobank Group în aprilie 2018, deţinând în prezent peste 99% din capitalul social al Bancpost. Ulterior momentului achiziţiei a fost demarată integrarea Bancpost în Grupul Financiar Banca Transilvania, respectiv demersul de obţinere a aprobărilor din partea autorităţilor. În cursul lunii septembrie 2018, BT a obţinut autorizarea fuziunii de către Banca Naţională a României.

Până la finalul anului, când va fi finalizată integrarea, cele două bănci vor avea în continuare activitate separată. Ultima zi lucrătoare la Bancpost va fi 28 decembrie 2018, iar prima zi lucrătoare din anul viitor la Banca Transilvania va fi 3 ianuarie 2019.

Grupul Financiar Banca Transilvania este cel mai mare grup financiar din România. BT are 2,5 milioane de clienţi, aproape 500 de sedii şi peste 7.000 de angajaţi.


Banca Transilvania s-a clasat la finele anului trecut pe locul secund al sectorului bancar, având active de 59,3 miliarde de lei, ceea ce reprezenta o cotă de piaţă de 13,8%, în creştere de la 13,15%, în anul anterior. Bancpost era, la finele anului trecut, a noua bancă din sistemul bancar românesc în funcţie de active, în valoare de 10,92 miliarde de lei, reprezentând o cotă de piaţă de 2,55%, în scădere de la 11,65 miliarde de lei, respectiv 2,96% cota de piaţă.

Astfel, valoarea cumulată a celor două ajunge să reprezinte primul loc al sistemul bancar local. Acesta era ocupat, la finele anului trecut, de BCR, ale cărei active de 67,73 de miliarde de lei reprezentau o cotă de piaţă de 15,83%, în scădere de la 16,28%, în anul anterior.

19-Oct-2018 09:58